PLANET AIZA MIRA

PLANET AIZA MIRA

Thursday, October 22, 2015

#SELEPAS2TAHUN

ASSALAMUALAIKUM,

            Selepas hampir 2 tahun. Ya, 2 tahun, blog Planet Aiza Mira ni tak diserikan dengan apa-apa bentuk penulisan. 2 tahun, Aiza Mira menyepi dari blog sendiri. 2 tahun, berkunjung ke sini sekadar menyalin resepi sendiri kerana terlupa langkah dan bahannya. 2 tahun. 2 tahun.

Ok... dah.. tak payah dramatik sangat dengan 2 tahun. Hahahahaha...

            Apa yang berlaku dalam jangka masa 2 tahun? Terlalu banyak. Aiza mira dah tamat pengajian, dah konvo, dah kerja dan macam-macam lagi. Apa? Status? Ok, yang tu tak bertukar lagi, masih dengan gelaran “Cik”. Hahahahaha....

            Apa yang membuatkan Aiza Mira menyepi? Pertama, internet. Dulu masa belajar, memang langgan internet bulanan tapi dah berhenti bila habis belajar sebab kat  kampung tak dapat liputan internet syarikat tu. Lagipun bila habis belajar, memang satu jangka masa yang semput dan sempit dari segi kewangan. Internet ni satu kehendak masa tu, jadi tolak tepi. Selepas lebih kurang 4-5 bulan habis belajar, dapat kerja. Tunggu stabilkan kewangan, lepas tiga bulan baru dapat gaji dan akhirnya lebih  kurang pada bulan 9, 2014, barulah Aiza Mira langgan internet  bulanan pada telefon. Sebelum tu, gunalah internet tapi lebih tertumpu pada kerja penting dengan guna kemudahan di sekolah, beli kad wifi apartment atau lepak di cyber cafe.

            Keduanya, kesibukan. Sebenarnya banyak entri jadi draf. Faham? Macam ni, taip tapi tak siap kemaskini maklumat macam gambar, link dan perincian. Kemudian simpan kat draf dan entri tu bersawang la kat situ. Dah lama, dah jadi ketinggalan zaman entri tu.

            Ketiga, kemalasan. Kemalasan adalah sejenis penyakit. Sekian.

            Akhirnya, selepas  2 tahun, saya Aiza Mira pemilik rasmi@official blog Planet Aiza Mira akan menaiktaraf blog ini dari masa ke semasa dengan entri yang menarik dan semoga  memberi manfaat kepada semua pembaca. Peace.


2 comments: